HTML

Edét az űrbe

Ede vagyok, a csótány. Az emberiség úgy döntött, én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy képviseljem a bolygót. Október negyedikén, a Szputnyik kilövésének ötvenedik évfordulóján felszállok egy hordózórakétára, ami elvisz a végtelenig, és tovább. Tarts velem, és kövesd felkészülésemet!

Friss topikok

  • YNWA: jó hosszúra nyúlt az út.. :( (2013.07.07. 22:39) Kilövés után
  • immortalis: Ede, "volt egy kis problémád...?" :D (2009.07.22. 19:39) Ede is back
  • YNWA: R.I.P. :(( (2009.02.16. 17:08) Nemzetközi bajuszhónap
  • narghil: Ede! Meglehet, hogy azon vagytok, de egyenlőre, amint látom, csak az időlassításig jutottatok el! ... (2008.02.11. 10:39) James Bond
  • YNWA: Ede for prezident :D (2008.01.23. 23:44) Élek, élek, élek!

Linkblog

Kilövés után

2009.07.16. 16:52 Ede, a csótány

Ma negyven éve, hogy Neil Armstrong kétfős legénységével az Apollo-11 fedélzetén elhagyta a Földet, hogy meghódítsa a Holdat. Az utazás négy napig tartott, Armstrong volt az első ember, aki az égitestre lépett, ahogy 2009. július 20-án én leszek az első csótány, aki a Holdra piszkíthat.

 
Az elmúlt években bejártam több galaxist, dimenziót, naprendszert és könyvvizsgáló céget, mégis nagyon izgatott vagyok, ha arra gondolok, hogy végre otthonomhoz közel kezdhetek szaporodni megint.
 
Vajon emlékszik-e rám még a Föld?
 
Vajon tudják-e ott, hogy a Kvalák-rendszerben királynő lettem és intergalaktikus háborút indítottam a jobbkéz-szabály ellen?
 
Vajon lesz-e valaki, aki annyi év kihagyás után hajlandó lesz végre lecsapni egy összecsavart újságpapírral?
 
Társaimmal együtt ma reggel indultunk a Plútóról, amiről pár éve kiderült, hogy nem bolygó, nem kutya, csak egy béna gömb. Szomorú vagyok, szeretem a Plútót, és a helyiek sem értenek egyet a földiek döntésével. Különösen aggódnak az asztrológiával kapcsolatos változások miatt, amióta hallottak a lefokozásról, nem mernek horoszkópot készíteni.
 
 
A Vidám Mulatság 1-et viszont kérésünkre 13 óra 32 perckor kilőtték, sajnos nélkülünk, így minket egy sima ágyúval lőttek a rakéta után. Most az űrhajónk oldalába kapaszkodva utazunk, amint be tudunk mászni az irányítófülkébe, küldök magunkról egy képet.
 
Sok puszi!

 

11 komment

Újra a rendszerben

2009.07.15. 17:19 Ede, a csótány

Az elmúlt másfél évet a kitinpáncélom nélkül töltöttem egy távoli galaxis hajléktalantelepén, miután a nemzetközi bajuszhónap zárónapján összetévesztettek Bokros Lajossal, és a liberális gazdaságpolitika ellenzői megpróbáltak meztelenül egy szupernóvába dobni. Egy közepes gravitációs elhajlás azonban az utolsó pillanatban a Szmörára lökött, ahol bűzős kanálisok és rothadó ételek közt töltöttem az elmúlt időt – csodás volt, esküszöm, csodás.

Múlt héten végül alkalmam nyílt a kitinpáncélom és a Vidám mulatság 1 visszaszerzésére, elszöktem a bolygóról, és amint a Naprendszer határához értem, üzentem.

Az elmúlt másfél évben sokat változtam, most így nézek ki:

A következő pár napban átbalettozom a Naprendszert, és a végén leszállok a Holdra, pontosan 40 évvel Armstrong után.

Ja, és nem egyedül jövök, nemsokára bemutatom két barátomat is, akik egyébként igazi gusztustalan heremókák!

Szólj hozzá!

Ede is back

2009.07.15. 11:37 Ede, a csótány

...khhhrrrsss...Jelentkeze...krsssshh...Vétel...krrsssss...It...V..gyok...krrssssssshhhrrrr....

4 komment

Nemzetközi bajuszhónap

2008.02.01. 11:52 Ede, a csótány

Miközben épp a jacuzziban áztam, közölték velem, hogy a párhuzamos univerzumokhoz hasonlóan itt is bajusz-hónapot tartanak, csak ezen a bolygón komolyabban veszik az ünnepeket, így aki nem növeszt bajuszt, azt magáévá teszi Hottentow, az erőszaktevő. A csótányok képesek bármilyen szélsőséges környezethez alkalmazkodni, elviseljük a hőt, a hideget, a vegyi támadásokat, a nukleáris csapást, és ha úgy hozza a helyzet, bajuszt növesztünk.



Csodálatos dolog ez az arcszőrzet, sokkal férfiasabbnak érzem magam, buknak rám a csajok, és megismerkedtem Magnummal is, aki itt nem egy sorozatszereplő, hanem tényleg létezik, és tényleg mindig rövidgatyában jár.

Információimat a világegyetem keletkezéséről majd egy későbbi alkalommal osztom meg veletek.

25 komment

Címkék: bajusz

James Bond

2008.01.25. 10:43 Ede, a csótány

Bizonyos információk birtokába jutottam, amiket hamarosan megosztok mindenkivel. Lényeg: nem olyan egyértelmű ez a nagy durranás-ügy, mint amilyennek elsőre tűnik. Sokkal szövevényesebb a sztori, mint azt a Földön, egyszerű csótányként valaha is elképzeltem volna. Címszavakban: 372. dimenzió, felvigyázó, pete, ezermilliárd.

Jelenleg egy párhuzamos univerzumban töltöm a jól megérdemelt pihenésemet. Relaxációs gyakorlatokat végzek, és balettet tanulok, mert az elmúlt két hónap kutatómunkája, a földigiliszták kipusztítása, az általatok ismert világegyetem megmentése alaposan igénybe vette szervezetemet, és a még megmaradt öt lábamat.

6 komment

Címkék: információ

Élek, élek, élek!

2008.01.22. 10:06 Ede, a csótány

Az elmúlt másfél hónapot egy karizmatikus űrkaticabogár társaságában töltöttem, aki csodálatos dolgokat mesélt nekem a kettős könyvelésről, egyúttal remek tippeket adott arra nézve, hogy miként tudnék megcsípni egy zsíros állást a Pricewaterhousecoopersnél. Jelenleg 23 milliárd fényévre vagyok a legközelebbi irodától, úgyhogy beletelik egy kis időbe, amíg állásinterjúra jelentkezem, de ha üresedés van, szóljatok, hiszen az Ezeréves Nádiposzáta mindig kéznél van.

Egyúttal üdvözlöm azokat a mutáns szupercsótányokat, amiket a Foton-M nevű orosz űrszondán növekedtek irreálisan gyorsan, december óta meg a Földön dolgoznak azon, hogy átvegyék a bolygó feletti hatalmat.

4 komment

2007.12.05. 08:57 Ede, a csótány

krssssss...ads.......hrpp.......azt aka........khrrssssss...nem..............sssssssss...lépegető exkavátorrssssssssssssss......hamarosa....hrrrrrrrrrrrrrrrr......bip..... rkrkrkrkrkrhhhhhhsssss...........embe.........................

11 komment

Világok harca

2007.11.12. 07:00 Ede, a csótány

Vacsora közben kiderült az igazság. A háború évmilliók óta dúl két faj között, pontosabban két földigiliszta között a Tach rendszerben. A konfliktus kiváltó oka egy földterület volt, pontosabban egy szikla, egészen pontosan egy homokkupac, de erre már csak a fallahi bölcsek emlékeznek. A háború eleinte visszafogottan folyt, az egyik giliszta megpróbálta lenyelni a másikat, mire az rátekeredett ellenfele nyakára. Így telt az első ezer év, aztán hip-hop 980 milliárd élőlény irtotta egymást a homokkupacért. Itt elvekről van szó, mondta el a maci, akit egyébként Ptolemaiosznak hívnak.

A tragédia oka ugyanis az volt, hogy a giliszták remek érdekérvényesítő-képességgel rendelkeztek. Egyikőjük megnyerte a hvalákokat (óriási, pókszerű lények, nyolc fejjel de csak egy szemmel, és olyan neutronfegyverrel, ami a pillanat törtrésze alatt tapétázó-kézikönyvvé változtatja áldozatát), míg a másiknak a Romantikus Hanghullámok egy különösen nyálas alfaját sikerült maga mellé állítania. Ha támadnak a hangok, a hvalákok egyből szaporodásnak indulnak, aminél kevés gusztustalanabb dolog van az univerzumban.

A szövetségek egymás után köttettek, míg végül már mindenki benne volt a háborúban. Az utóbbi ötszáz évben már azt se tudja senki, hol vannak a giliszták, hol van a homokkupac, ezért a szemben álló felek minden létező bolygót elpusztítanak, hátha ezzel sikerült véget vetni a háborúnak. Az űrtörmelékből az egyik szövetség gigantikus focilabdát formált (470 millió fényév az átmérője), a másik meg egy 1015 millió fényéves stoplis csukát. Ha a cipő belerúg a labdába, vége a világnak. Ezért kell megtalálni azt a homokkupacot, amire Ptolemaiosz szerint egyedül én vagyok képes.

19 komment

Címkék: világvége

Beugrunk enni

2007.11.08. 09:23 Ede, a csótány

Leszálltunk egy étterembolygóra, semmi különös. Az egésznek alig 500 méter a kerülete, ebből 450 méter a parkoló, a többi az étterem. A bolygón nincs mérhető gravitáció, így a nagyobb szellentésektől elszállnak a vendégek, baromi kényelmetlen cérnametéltes húslevest enni, és bele sem akarok gondolni, hogy miként tudnám megsózni az ételt. Leültünk egy asztalhoz, beszélgetés közben becsmérlő pillantásokkal illetett egy zöld fejű alak, akinek a harmadik karja a füléből nőtt ki, de aztán el is tűnt a másik fülében. Éppen ezért teljesen felesleges volt ez a végtag, viszont remekül keretezte az arcát, kiemelve a beszélő pattanást az orrán.

3 komment

Címkék: világvége

Minden kiderül

2007.11.06. 14:04 Ede, a csótány

Földi idő szerint mittudomén hány napig utaztunk, de az Ezeréves Nádiposzáta csak egy pillanattal ezelőtt hagyta el a Naprendszert, azóta itt vagyunk, nem tudom hol. Macibarátomról kiderült, hogy ő is gyakran megeszi az ürülékét, van náluk egy ilyen fesztivál, ahol túzoknak öltöznek, azt súgják egymás fülébe, hogy vásárlóerő-parításon mért GDP, vásárlóerő-parításon mért GDP, aztán elfogyasztják egymás ürülékét. Szerintem ez gusztustalan, de mi sem áll távolabb tőlem a kultúrák lefitymálásánál. Állítólag rövidesen megtudom, hogy ki háborúzik kivel, és hogy miként leszek képes megmenteni a galaxist.

8 komment

Címkék: világvége

Segítek!

2007.10.30. 14:49 Ede, a csótány

Bemásztam az űrhajóba, és egy furcsa, macifejű alak ücsörgött benne. Elmesélte, hogy társával épp a Galaxis megmentésén munkálkodtak, amikor egy marsi katonai űrhajó foglyul ejtette, majd a bolygóra szállította őket. Sosem jártak még korábban a Naprendszerben, innen 35 fényévre estek fogságba, és a katonai űrhajó sugárnyalábjába ragadva tették meg ezt a nagy utat. Elhaladtak a Föld mellett is, megjegyezték, hogy a magyar lányok valóban páratlanul szépek, Budapest termek város, és 50 ezer fényéves távolságon belül nem találni olyan finom ételt, mint a lecsó.

A lefagyasztott fickón sajnos nem tudunk segíteni, de elhatároztuk, hogy megmentjük a galaxist, ezért átkapcsolunk hipersebességre.




zuuuuuuuuuuuuuuty

5 komment

Új barátom van

2007.10.26. 10:06 Ede, a csótány

Hadd mutassam be az új barátomat: a lábamat. A küldetés huszadik napján kezdtünk el beszélgetni egymással. Rájöttem, hogy tulajdonképpen jópofa fickó, egy széltoló, egy örök gyerek. Megvitattuk az élet nagy kérdéseit, és kiderült az is, hogy többszörös apa, de nem láthatja a gyerekeit, mert azok eltűntek egy marsi dimenziókapun keresztül, Elvis gitárjával és Han Solo mellényével egyetemben.

Úgy érzem, kezdek megőrülni. Mit szólsz ehhez láb?

9 komment

Címkék: cset

Egyedül az Univerzum ellen

2007.10.24. 11:56 Ede, a csótány

Az elmúlt napokban sokat töprengtem létezésem értelmén. Miért petéztek erre a világra? Megszülettem, felcseperedtem az ürülékemen, és éltem a csótányok mindennapi életét: futkároztam, ettem, párosodtam, elviseltem, hogy naponta agyontaposnak, hogy szociálisan hátrányos helyzetű vagyok. Aztán egy napon behívtak asztronautának, az olvasók megszavaztak, interjú készült velem, megindult a kiképzésem, blogolni kezdtem, kilőttek az űrbe, meglátogattam a Nemzetközi Űrállomást, majd romba döntöttem a marsi civilizációt.

Mindezt miért? Mehr Licht!

10 komment

Címkék: töprengés

Ellenség: kiiktatva

2007.10.19. 10:46 Ede, a csótány

Mindent lelepleztem! Egy óvatlan pillanatban kiszöktem a cellából (végül is nem volt nehéz, simán kifértem a rácsok között), és kiderítettem az igazságot: a zöldek a Föld megszállását tervezgették. Ezt abból gondolom, hogy találtam egy papírt, amin ez állt:
Terv: a Föld megszállása Az ok egyszerű: bosszú. Élt 14 ezer évvel ezelőtt egy csúnya rozsomák a mai Kelet-Oroszország területén. Mindenki csúfolta, mert még olyan nagyon buta is volt. Egy napon úgy döntött, hogy elhagyja szülőfaluját, és szerencsét próbál. Először Dél-Ázsiába, majd Afrikába, végül a Marsra jött, egy mágikus fénygomba segítségével. Szaporodni kezdett a helyi mohákkal, akik ezt ellenezték, ezért megesküdtek rá: bosszút állnak azokon, akik miatt ide került a rozsomák. A menyétféle és a mohák e kései utódai egész életükben a Föld leigázására készültek, komoly lelkesedéssel.

De keresztül húztam a számításukat. Leitattam őket tüzes vízzel, majd a bolygó felszínének 90 százalékát megvettem néhány üveggyöngyért, meg egy felszerszámozott lóért. Most buli van.

Különben meg szétszórtam egy rakás petét a hangárban, szerintem legkésőbb jövő keddre átveszik a csótányok az uralmat a Marson, szóval nyugi van:

Megmentettem a Földet.

Ja, meg lenyúltam az egyik űrhajójukat, Vidám Mulatság-1 a csomagtartóban. Irány a végtelen, és tovább!

8 komment

Címkék: mars

Vallatás

2007.10.18. 10:20 Ede, a csótány

Megpróbálták kiszedni belőlem, hogy honnan jöttem, és milyen céllal. Nem mondtam semmit. Először szépen próbálták, aztán megfenyegettek, hogy megkínoznak: letörték a lábaimat, átmentek rajtam egy lépegető exkavátorral, atombombát robbantottak a cellámban, de fájdalmat szerencsére nem okoztak, azt talán nem is tudnám elviselni. Amúgy minden rendben. A kaja jó. Az ital jó. Az emésztésem kiváló. A sav, amit a cellámba eresztettek, zamatos. Rövidesen jelentkezem, lépteket hallok.

5 komment

Címkék: mars

Bekeményítenek

2007.10.17. 19:04 Ede, a csótány

Banyeg, ez fog vallatni:

3 komment

Címkék: mars

Társaságban

2007.10.16. 08:05 Ede, a csótány

Reggel megjelent egy fegyveres őr, és kizavart a cellámból. Hosszú folyosókon át vezetett utunk, időnként megjelent néhány barna medve-farkas mutáns, akik lángnyelveket lődöztek felénk, amúgy nagyon barátságosak voltak. Negyed óra séta után jutottunk el ide, azóta már nem egyedül vagyok túsz, itt vannak még ketten. Az egyik folyton énekel, a másik meg annyira fél a zöldektől, hogy nem meri leengedni a kezét.



Még szerencse, hogy tegnap leszakadt egy lábam, most az írja a bejegyzést a Vidám Mulatság-1-ből, miközben én itt szívok ezekkel az idiótákkal.

Nagyon lennék most a lábam.

9 komment

Címkék: mars

Csodálatos hírek a Földről

2007.10.15. 12:21 Ede, a csótány

A sötét veremben fekszem, szemben velem a monitoron a Men in Black, a csótányos jelenet 4212-edszerre fut le, őszintén szólva már elsőre sem viselt meg (látszik rajta, hogy számítógépes trükk, tudjátok mikor lesz baja bármelyikünknek attól, hogy ránk lépnek cipővel), unatkozom. Egyetlen örömöm a fél 12 előtt pár perccel érkezett fax volt. Órák óta ömlik a papír a gépből, a marsiak földi kémjei jelentenek rólam, mindent, ami elérhető, egyebek közt ezt a pár napja készült fotót, amin a rajongói klubom két tagja látható. Nem tudtam, hogy ilyen is létezik, boldog vagyok, most már az sem zavarna különösebben, ha a zöldek tévedésből levágnának rólam valamit!

3 komment

Címkék: mars

Fogságba estem

2007.10.15. 06:29 Ede, a csótány

Nem hiszem el, hogy 110 millió kilométert kellett utaznom azért, hogy ugyanúgy lefújjanak Chemotoxszal, mint a Földön. Ez valami hülye tréfa? Nézd, csótány, fújjuk le!? Ha kérdeznétek: nagyon elegem van már abból, hogy folyton lefújnak. Tüsszögök, köpködök, allergiás rohamok jönnek rám, percekig sajog a fejem, és fél órán belül Jannus Pannonius-verseket kezdek el szavalni, németül:

Während unter dem tiefen Schnee die ganze
Erde ruht und der bleiche Reif den hohen
Wald gerade wie weißes Laub belastet,
müssen wir von dem schönen Körös hin zur
Donau, unserer stolzen Herrin, eilen.
Auf denn, Freunde, so schnell wie möglich vorwärts!
Alighogy elküldtem a Földre a leleplező videót, észrevették ténykedésemet a zöld fazonok, és elkábítottak. Fogalmam sincs, hogy mi van a Vidám Mulatság-1-gyel. Nem tudom, mit terveznek velem. Egy sötét veremben vagyok, hülye zene szól, és félpercenként lejátsszák azt a jelenetet a Men in Blackből, amikor Will Smith eltapossa a csótányt.



Nem érdekel, nem török meg, irány a végtelen, és tovább!

6 komment

Címkék: mars

Leleplezem a zöldeket

2007.10.12. 10:11 Ede, a csótány

Na, ennyit a milliárdos kutatásokról, meg az ideküldött robotokról. Nem halott kövek vannak itt, hanem ez:


Hamarosan újra jelentkezem.

4 komment

Címkék: mars

Találkozás az első értelmes lénnyel

2007.10.11. 14:54 Ede, a csótány

Megtaláltam az egyik Mars rovert, és hogy valakin bosszút álljak nem várt kalandjaimért, elvettem a hosszú évek alatt gyűjtött kőzetmintáit. Ezen felhúzta magát, és végsebességre kapcsolva megpróbált elütni. A robot számítását több körülmény is keresztül húzta. Egyrészt volt köztünk egy hat centiméteres kavics, amit a rendszer veszélyes tárgynak értékelt, ezért úgy döntött, a legoptimálisabb, ha a bolygót megkerülve támad nekem. Mivel a Mars kerülete 21 ezer kilométer, a robot maximális sebessége meg 5 centiméter másodpercenként, 13 éven belül akkor sem kellene tartanom tőle, ha indulás után nem állt volna rögtön meg: porréteg lepte be a napelemeit, így most átmenetileg nem üzemel.

12 komment

Címkék: mars

Habokban, egyedül

2007.10.11. 09:30 Ede, a csótány

Jó nagyot fürödtem a Mars egyik tavában. Itt jegyezném meg, hogy fogalmam sincs, mi a fenét bámulnak a földi tudósok a távcsöveikkel, de ma reggel eljöttem egy óceán mellett, felmelegítettem a kávémát a gejzírben, hógolyóztam a Naprendszer legmagasabb hegyén, az Olympus Monson, és énekeltem az esőben a déli felföldeken.



Vegyétek már le a lencsevédő sapkát a távcsövekről!

4 komment

Címkék: mars

A Mars már magyar

2007.10.10. 14:39 Ede, a csótány

Kellemetlen volt a leszállás, annyit mondok, kellemetlen. A kiképzés semmit sem ért, hiába fújtam ki teljes erővel a levegőt, úgy csapódtam be a bolygóba, mint egy kínai tűzijáték-rakétával érkező halott csótány. A műszeregység ellenőrzése után kitűztem a magyar zászlót a bolygóra, majd az utasításoknak megfelelően felparcelláztam a Mars mezőgazdaságilag értékes területeit. A következő órákban juhtenyésztésre alkalmas legelőt fogok keresni, meg idegen civilizációkat, ha van olyan. Szerintem van.

13 komment

Címkék: mars

Leszállok a Marsra

2007.10.10. 10:20 Ede, a csótány

Bár megpróbáltam kiiktatni az automata leszállórendszert, hiába rágtam át minden zsinórt, petéztem tele a hajtóművet, próbáltam csápjaim mozgatásával letéríteni pályájáról a Vidám Mulatság-1-et, mégiscsak elkezdet süllyedni ez a szemétláda. Az elmúlt órákban beléptem a Mars légkörébe (bár minden kutatás arról szólt, hogy a bolygónak nincs ilyenje, ezt határozottan cáfolom, mert hat nap óta most először tudtam levegőt venni). Jelentős súrlódás lépett fel a sűrű gáz és a légkörbe 73 ezer kilométer per órás sebességgel érkező testem között, így kiolvadtak a -273 Celsius-fokon kissé lemerevedő mellső lábaim. Rövidesen megpróbálom lefékezni a rakétát: teleszívom a tüdőmet, és a Vidám Mulatáság-1 haladási irányába kifújom a levegőt, mintegy fékezőrakétát imitálva. Beszív. Kifúj. Beszív. Kifúj.

10 komment

Címkék: mars

Az első bolygó

2007.10.08. 06:55 Ede, a csótány

Itt a Mars! Nagyon szép. Hazamehetnék? Esküszöm, soha többet nem játszom el, hogy megdöglöttem, amikor nem is. Nem mászom az orrodba! Nem fogom kiröhögni a posztminimalista műalkotásokat. Nem szaporodok házasságon kívül. Nem szaporodok templomban. Nem szaporodok temetéseken. Nem szaporodok ürítés közben. Nem szaporodok. Elképesztően nem történik semmi.



A következő napon leszállok, és mintákat gyűjtök. A távcsövön keresztül láttam, ahogy pár zöld fickó azzal szórakozik, hogy a Mars rover kamerái mögé bújik. Némán követik a robotot, és közben térdüket csapkodva röhögnek. Oda biztos nem megyek, nincs kedvem barátkozni. Inkább szomorkodom.

7 komment

Címkék: mars

süti beállítások módosítása